ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΤΟ BOOKSINFO

33

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27. ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ – ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Η Βιολέτα εκτέλεσε με επιμέλεια τις ασκήσεις κοιλιακών και ολοκλήρωσε το σημερινό της πρόγραμμα με τους ραχιαίους. Αποφάσισε να βγει και πάλι στο μπαλκόνι. Ο νεαρός γυμναστής συνέχιζε την ανάγνωση του βιβλίου σχετικά με τους οφίτες. Είχε μπροστά του μια κανάτα με φρέσκο χυμό και έπινε από ένα γυάλινο ποτήρι.

-Τελείωσες; Σου αξίζει ένα ποτήρι χυμός!

Ο γυμναστής εξαφανίσθηκε στη μικρή κουζίνα και γύρισε με ένα καθαρό γυάλινο ποτήρι.

-Δεν υπάρχουν πλαστικά ποτήρια; ρώτησε η Βιολέτα Μιας χρήσης;

Ο γυμναστής την κοίταξε με επιτιμητικό ύφος.

- Δυστυχώς υπάρχουν. Αλλά όχι εδώ! Ξέρεις πόσο επιβαρύνει το πλαστικό αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη;

Ο νεαρός είχε οικολογικές ευαισθησίες.

-Εγώ, ανακυκλώνω τα πλαστικά και τα αλουμίνια στους ειδικούς κάδους δικαιολογήθηκε η Βιολέτα.

- Πολύ καλά κάνεις! Επιπλέον όμως πρέπει να προσπαθήσεις να μειώσεις τη χρήση τους. Για να μην αναγκαστεί η γη να αναγεννηθεί δια του πυρός.

-Θα μας κάψει ο Θεός, δηλαδή!

- Αν και εφόσον η γη αποφασίσει να καθαρθεί και να αναγεννηθεί, φοβάμαι ότι δε θα υπάρξει θέση για τον άνθρωπο που δεν τη σέβεται και την καταστρέφει.

Η Βιολέτα πρόσεξε τον παράξενο σταυρό που φορούσε ο νεαρός. Είχε έναν κάθετο άξονα, αλλά τρεις οριζόντιους. Ανάμεσα στους άξονες ήταν κουλουριασμένο ένα φίδι. Δέκα μικρές πράσινες πέτρες στόλιζαν το σταυρό. Η Βιολέτα διέκρινε τα γνωστά αρχικά Ι.Ν.R.I.

- Παράξενος σταυρός! παρατήρησε

-Παριστάνει το καμπαλιστικό δέντρο της ζωής με τα δέκα Σεφιρώθ φρόντισε να τη διαφωτίσει ο κάτοχος του κοσμήματος. Το φίδι της Σοφίας συμβολίζει το δρόμο προς την υπέρτατη δύναμη.

-Και τα αρχικά σημαίνουν JESUS NAZARENUS REX JUDAEORUM θυμήθηκε η Βιολέτα τα λατινικά της, δηλαδή ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

-Να συμφωνήσω ότι ο Ιησούς ήταν από τη Ναζαρέτ. Πότε ακριβώς όμως στέφθηκε βασιλιάς των Ιουδαίων;

Η Βιολέτα έμεινε άφωνη μπροστά σ’ αυτή την παρατήρηση. Πράγματι ο Ιησούς ποτέ δεν αναγορεύτηκε βασιλιάς των Ιουδαίων και ο τίτλος αυτός ήταν ένα χλευαστικό δημιούργημα των δημίων του την ώρα της σταύρωσης!

- IGNENATURARENOVATURINTEGRA πρότεινε -με καλύτερα λατινικά από της Βιολέτας- ο νεαρός γυμναστής. Δηλαδή Η ΦΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, όπως είπαμε και πιο πριν!

Η Βιολέτα τον κοίταζε με διαρκώς αυξανόμενες απορίες και ερωτηματικά.

-Το αιώνιο αόρατο πυρ, η αιώνια αόρατη αλλά υπαρκτή και δρώσα φωτιά που υπήρξε η αρχή της ζωής όλων των όντων. Η ψυχή της φύσης που δημιουργεί, ανανεώνει, διαχωρίζει τα στοιχεία των σωμάτων ή συγκρατεί τα διασπασμένα μόριά τους. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι συμπαγές, θυμάσαι;

Η Βιολέτα ήπιε την τελευταία γουλιά από το χυμό της και κατευθύνθηκε στη σάουνα. ΄Εριξε νερό στη φωτιά και η θερμοκρασία άγγιξε τους 90 βαθμούς. Παρατηρούσε το γυμνό, ιδρωμένο και φαινομενικά συμπαγές σώμα της να ιδρώνει. Ήταν αποφασισμένη να αντέξει την ευεργετική, αλλά αφόρητη ζέστη για τουλάχιστον δέκα λεπτά της ώρας. ΄Εκανε μια ανακεφαλαίωση των καινούργιων γνώσεων που της πρόσφερε ο γυμναστής. «Σαν ιερέας μιλούσε!» σκέφτηκε η Βιολέτα. Ξαφνικά αναπήδησε. Στο πρόσωπο του νεαρού γυμναστή αναγνώρισε τον ιερέα που είχε συναντήσει στην εκκλησία. Εκείνον που της είχε μιλήσει για την Παρθένο Μαρία, την άμωμη σύλληψη και την ουσία του Θεού! Η διαφορετική αμφίεση την είχε μπερδέψει. Από τη μια τα ράσα και το καπέλο που κάλυπταν το σώμα και το κεφάλι του ιερέα, από την άλλη η μοντέρνα αθλητική περιβολή που τόνιζε την τέλεια γράμμωση του γυμναστή.

Η Βιολέτα βγήκε βιαστικά από τη σάουνα. Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά. Δεν άντεχε άλλο. Μετά το ντους ντύθηκε και έτρεξε στην αίθουσα με τα όργανα. Αναζήτησε το νεαρό γυμναστή. Μια ευτραφής νεαρή κοπέλα ίδρωνε στο διάδρομο.

-Μήπως είδες το γυμναστή; τη ρώτησε η Βιολέτα

-Δεν υπάρχει γυμναστής σήμερα, ξεφύσηξε η κοπέλα. Πάλι καλά που είναι ανοιχτό το γυμναστήριο, δε λέτε!

-Μα ήταν εδώ πριν! Με βοήθησε στο πρόγραμμά μου! Μιλήσαμε………..

-Ρωτήστε στη γραμματεία αν δε με πιστεύετε!

Η Βιολέτα ρώτησε την κοπέλα στη γραμματεία η οποία επιβεβαίωσε ότι όλοι οι γυμναστές είχαν ρεπό σήμερα, αφού ήταν δεκαπενταύγουστο. ΄Οσο για τον κούκλο γυμναστή που της περιέγραψε η πελάτισσα, αν δούλευε εδώ, σίγουρα θα τον είχε προσέξει!

«Αλλάζει μορφές, είναι πολύ όμορφος, πολύ μορφωμένος και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως αντισυμβατικό ιερέα» θυμήθηκε η Βιολέτα έναν θεολόγο να περιγράφει το Σατανά σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Είναι δυνατόν, είναι δυνατόν……….να συνάντησα τον Εωσφόρο αυτοπροσώπως; ‘Η κάποιον από τους αγγέλους του;» σκεφτόταν η Βιολέτα στην επιστροφή για το σπίτι της. «Καλύτερα να μην αναφέρω τίποτα σε κανέναν. Στην καλύτερη περίπτωση θα με περάσουν για τρελή και στη χειρότερη για σατανίστρια!»

ΕΠΟΜΕΝΟ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 28

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27. ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ – ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

33 - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΥΤΡΑ