ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΤΟ BOOKSINFO

33

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26. ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ –Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΧΑΡΗΤΟΣ (ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΣΚΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ)

Ο άνθρωπος για να διέλθει από την προσωπικότητα στην ατομικότητα του Ντεβαχάν, να ανυψωθεί δηλαδή στο θεϊκό πεδίο και να δει το μέγα φως πρέπει να αποκτήσει και τα ανάλογα πνευματικά φτερά. Ο πρίγκιπας της χάρητος ή τριαδικός Σκώτος διδάσκαλος φέρει τη συμβολική σφραγίδα της τριπλής ένωσης του αίματος του Ιησού Χριστού. Η τριπλή ένωση είναι εκείνη που ο Θεός έκανε δια της περιτομής με τον Αβραάμ, εκείνη που έκανε με το λαό του Ισραήλ στην έρημο με τη μεσολάβηση του Μωϋσή και εκείνη που έκανε με όλους τους ανθρώπους με τα πάθη και τη σταύρωση του αγαπημένου του Υιού Ιησού Χριστού. ΄Ενας άνθρωπος, ένας λαός, η ανθρωπότητα ολόκληρη περικλείεται σ’ αυτή την τριπλή ένωση.

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι πριν από τη δημιουργία του κόσμου ο αρσενικός θεός Σίβα και η θηλυκή θεά Σάκτι ήταν ενωμένοι σε μια οντότητα. Μόλις όμως δημιουργήθηκε το σύμπαν χωρίσθηκαν και αυτός ο διαχωρισμός συμβολίζει τη διττότητα όλων των πραγμάτων πάνω στη γη. Οι δύο θεότητες προσπαθούν να ενωθούν ξανά μέσω της πρακτικής του τάντρα. Το τάντρα περιλαμβάνει ορισμένες ιεροτελεστίες μια από τις οποίες είναι η παράταση της σεξουαλικής επαφής ενός άντρα και μιας γυναίκας που αναζητούν την ίδια πνευματική έκσταση. Η γνώση και ο έλεγχος του σώματος βοηθούν το άτομο να αντιληφθεί το «ιδανικό σώμα» που στεγάζει επτά ενεργειακά κέντρα που λέγονται «τσάκρας» και είναι απλωμένα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι το κεφάλι. Στη βάση της σπονδυλικής στήλης βρίσκεται κουλουριασμένο ένα φίδι που κοιμάται η Κουνταλίνι, σύμβολο της θεάς Σάκτι. Η πρακτική του τάντρα έχει σκοπό να ξυπνήσει το φίδι που αρχίζει να ανεβαίνει διαδοχικά τα επτά ενεργειακά κέντρα μέχρι που φθάνει στο τελευταίο που συμβολίζει το θεό Σίβα. Έτσι ολοκληρώνεται η ένωση των δύο θεοτήτων.

Η Βιολέτα ανακάλυπτε το άλλο της σώμα, πέρα από αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη και ζύγιζε κάθε μέρα για να δει αν έχασε κανένα κιλό. Το αστείο ήταν ότι είχε για πνευματικό οδηγό ένα ανδρικό καλογυμνασμένο σώμα που άγγιζε την τελειότητα όχι μόνο σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής μας, αλλά και σύμφωνα με τα πρότυπα ανδρικής καλλονής του αρχαίου κόσμου. Τα πρότυπα ομορφιάς για τους άντρες δεν είχαν αλλάξει στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα τα πρότυπα ομορφιάς για τις ταλαιπωρημένες γυναίκες άλλαζαν συνεχώς. Από τις ευτραφείς Αφροδίτες, στις υπέροχες καμπύλες των σταρ της Τσινετσιτά μέχρι τα ανορεκτικά πρότυπα των σημερινών τοπ μόντελ το γυναικείο σώμα έχει υποστεί πολλά βασανιστήρια για να μπορέσει να συμμορφωθεί με τις εκάστοτε επιταγές. Επιταγές, που στη σημερινή εποχή , καθορίζονται από μια βιομηχανία με ασύλληπτο τζίρο. Τη βιομηχανία της ομορφιάς η οποία απαρτίζεται από ινστιτούτα καλλονής, εταιρείες καλλυντικών. διαιτολόγους, διατροφολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, σχεδιαστές ρούχων, κατασκευαστές ρούχων, κομμωτές, μανικιουρίστες, μασέρ και δε συμμαζεύεται. Η «όμορφη» αυτή βιομηχανία έχει σαν κύριο στόχο τη γυναικεία ματαιοδοξία. Δεν αγνοεί όμως και τη ματαιοδοξία των αντρών. Οι αντρικές σειρές καλλυντικών πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ράφια των καταστημάτων που πωλούν καλλυντικά και ψεύτικα όνειρα. Τα γυμναστήρια αποτελούν μέρος της βιομηχανίας της ομορφιάς, όμως η γυμναστική πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας, αφού συντελεί αποφασιστικά στην υγεία και την καλή μας διάθεση. Ο στόχος για ένα γυμνασμένο και αρμονικό σώμα ακολουθεί. Οι άνθρωποι πρέπει να φροντίσουν και το σώμα που δεν βλέπουμε με τα μάτια μας, αφού η ανθρώπινη όραση έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τα μικρόβια μπορεί να δει ο άνθρωπος, αλλά και τα κύτταρα που αποτελούν το φθαρτό ανθρώπινο σώμα δεν είναι συμπαγή, εμείς τα βλέπουμε συμπαγή και ενωμένα μεταξύ τους κατέληξε ο κούκλος γυμναστής.

Η Βιολέτα τον άκουγε με μεγάλο ενδιαφέρον και κόντευε να σκάσει, αφού δε μπορούσε να θυμηθεί που τον είχε ξαναδεί.

ΕΠΟΜΕΝΟ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26. ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ –Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΧΑΡΗΤΟΣ (ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΣΚΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ)

33 - ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΥΤΡΑ