Ο Άγγελος της Ομίχλης

Κυκλοφόρησε το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Προδρόμου «Ο Άγγελος της Ομίχλης»

Παρασυρμένη από την αγάπη της για την περιπέτεια η Κατερίνα ακολουθεί το φίλο της Στέφανο σε ένα μεγάλο ταξίδι στον βυθό του ελληνικού πελάγους, προκειμένου να τον βοηθήσει στην ανακάλυψη του ναυαγίου ενός φημισμένου πειρατή, ο οποίος έζησε τον 16ο αιώνα. Αυτά όμως που θα συμβούν στην πορεία θα την κάνουν να αντιληφθεί πως τα τερτίπια της μοίρας είναι προκαθορισμένα από την αρχή... Και πως κανείς δεν μπορεί να τ’ αποφύγει...
Πέφτοντας στα βαθιά, μπλε νερά του Αιγαίου η κοπέλα θα χαθεί... Και θα βρεθεί στην ακτή ενός πανέμορφου, ελληνικού νησιού, αναίσθητη, σε ένα μέρος όπου θα πρέπει, όχι μόνο να παίξει τη ζωή της κορώνα - γράμματα για να μπορέσει να επιβιώσει, μα και να γλυτώσει από ένα έρωτα απαγορευμένο και τελείως απρόσμενο που θα την κυριεύσει... Ένα έρωτα τόσο μαγικό και συνάμα μυστηριώδη, για τον οποίο δεν θα υπάρχει λογική...
Αποφάσισα να προχωρήσω στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, μια εποχή που πίστευα πως η έμπνευση μου με είχε εγκαταλείψει. Καθόμουνα αμέτρητες ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή, κοιτώντας την άδεια, άσπρη σελίδα απέναντι μου, προσπαθώντας να τιθασεύσω τη φαντασία μου, να μαζέψω τις σκέψεις μου και να τις καταγράψω βαθιά σε εκείνο το άψυχο υλικό, δίνοντας τους κάτι από την καρδιά και τη ψυχή μου, αλλά δεν τα κατάφερνα.
Κι έπειτα μια μέρα, όταν είχα απογοητευτεί εντελώς, μια ελληνίδα φίλη μου έτυχε να μου μιλήσει για μια γνωστή της κοπέλα, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα προν από μερικά χρόνια... Έτσι άρχισα να γράφω.
Στο μυαλό μου, όλα όσα κατέθετα σε εκείνα τα χαρτιά που τύπωνα σιγά - σιγά ένα - ένα, δεν φαινόντουσαν και τόσο φανταστικά. Άλλωστε, χιλιάδες άνθρωποι χάνονται καθημερινά χωρίς να τους βρίσκουν ποτέ.. Και κάποιοι απ' αυτούς, μερικοί από εκείνους που τελικά εμφανίζονται, δεν μπορούν πολλές φορές να εξηγήσουν τις ξαφνικές τους εξαφανίσεις, ούτε να πουν πού βρισκόντουσαν τον τελευταίο καιρό.
Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, πέτυχα την ολοκλήρωση του βιβλίου μου.
Ελπίζω να απολαύσετε το διάβασμα του, όπως απόλαυσα κι εγώ μερόνυχτα ολόκληρα το γράψιμο του.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ