Η ιστορία ενός αγγέλου

Μάρκος Σελλιανάκης

"Έκτος απ' τους ανθρώπους κανένα άλλο τέρας δεν υπάρχει. Κι "Η ιστορία ενός αγγέλου" είναι μικρές ιστορίες για αυτά τα τέρατα.
Θα συναντήσεις σε αυτές τον 448, τον άνθρωπο εκείνο, που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι και που κατάφερε να κλονίσει την καθημερινότητα μας με την απόγνωση του.
Τον Άγγελο, εκείνο το ξεχασμένο και θλιμμένο παιδί, που αποφάσισε πως είναι καλυτέρα να περάσει την ζωή του κλεισμένος στο δωμάτιο του.
Την άγρια οικογένεια, που αποτελείται από τον πατέρα που τυλίγει όνειρα στα φύλλα χθεσινών εφημερίδων. Τη μητέρα που προσπαθεί μάταια να τελειώσει το πλύσιμο των πιάτων της και τα δυο παιδιά που βλέπουν τηλεόραση εκ γενετής.
Τη Σοφία και την Ειρήνη τις δυο αδελφές που δεν είμαι σίγουρος αν είναι άνθρωποι η κούκλες. Ό,τι και να είναι πάντως θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας τραγωδίας.
Αυτοί είναι οι ήρωες των διηγημάτων που περιέχονται σε αυτή τη συλλογή και παρόλο που οι ίδιοι δεν είναι τέρατα, ενίοτε αναγκάζονται να γίνουν γιατί πολεμούν με τέτοια."

Νέος ώριμος και πραγματιστής είναι ο Μάρκος Σελλιανάκης.
Ονειρεύεται να φτιάξει ένα νέο κόσμο επειδή δεν μπορεί να αλλάξει τούτον. Σαν όλους τους νέους εύκολα απογοητεύεται μα και ενθουσιάζεται κάθε φορά που μπορεί να σκορπίσει την ομίχλη και να δει το ουράνιο τόξο που το κρύβει.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ