Διαδρομές στο παρελθόν, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887 – 1978

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Διαδρομές στο παρελθόν, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887 – 1978»εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2001 και αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας (φωτογραφικό αρχείο:Βασίλης Δούκας, κείμενα: Άννα Παπαγιάννη, επιμέλεια έκδοσης: Γραμματική Καραβασιλικού).

Πρόκειται για ένα πανόραμα φωτογραφιών που μας μεταφέρει στην Ελλάδα των προηγούμενωνχρόνων. Το έργο χωρίζεται σε οκτώ θεματικές ενότητες που συνοδεύονται από κείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος και ολοκληρώνεται με την ιστορική αναδρομή η οποία συνδέει το πλούσιο παρελθόν μετο δυναμικό παρόν του τόπου.

Το λεύκωμα εκτός από αισθητική ευχαρίστηση, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τον μελετητή της λαογραφίας, της παράδοσης, της ιστορίας και της φωτογραφίας.

Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο
Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιούν την έκδοση ενός φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο:
" Διαδρομές στο Παρελθόν, Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής 1887-1978",το οποίο αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας (φωτογραφικό αρχείο: Βασίλης Δούκας, κείμενα:Άννα Παπαγιάννη, επιμέλεια έκδοσης: Γραμματική Καραβασιλικού).

Από το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον
τομέα της παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί αναγνώστες …δια βίου!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1887-1978