Το Βατραχάκι που ήθελε να είναι νούφαρο

Ελίνας Χ. Μαρμαρίδου, εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης, εκδόσεις Δια Βίου (2007)
" Μια φορά κι έναν καιρό,
σ' έναν τόπο μακρινό,
ζούσε ένα βατραχάκι
πάνω σ' ένα νουφαράκι."

Το μικρό βατραχάκι είναι λυπημένο. Νομίζει ότι είναι άσχημο, αφού δε μοιάζει καθόλου με τα πανέμορφα, άσπρα νούφαρα της λίμνης. Οι δικοί του προσπαθούν να το πείσουν ότι έχει άδικο, γιατί μπορεί το κάθε πλάσμα να είναι διαφορετικό, το καθένα όμως έχει τη χάρη του και όλα μαζί έχουν τη δυνατότητα να ζουν χαρούμενα κι αρμονικά σ' αυτή την πλάση.

Ένα αισιόδοξο και τρυφερό βιβλίο, με δυνατό νόημα. Με τον γεμάτο ρυθμό, άμεσο και ευρηματικό ποιητικό λόγο του, τη γεμάτη αρμονία πρωτότυπη και χαρούμενη εικονογράφηση,
ενθουσιάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δια Βίου.

Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο
Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιούν την έκδοση ενός φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο:
" Διαδρομές στο Παρελθόν, Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής 1887-1978",το οποίο αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας (φωτογραφικό αρχείο: Βασίλης Δούκας, κείμενα:Άννα Παπαγιάννη, επιμέλεια έκδοσης: Γραμματική Καραβασιλικού). Από το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί αναγνώστες …δια βίου!

ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΦΑΡΟ