ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΩΡΙΩΝΑΣ" , το βιβλίο της συγγραφέως Τζένης Λιάππα, με τον τίτλο "ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ" . Το βιβλίο περιέχει συγκεντρωμένα και ταξινομημένα κατά κατηγορίες όλα τα ποιήματα και τα τραγούδια που διδάσκονται στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και σε εκθέσεις βιβλίων. Θεωρείται απαραίτητο "εργαλείο" , όχι μόνο για τους μικρούς μαθητές αλλά και για τους δασκάλους.

Η Τζένη Λιάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Έχουνε εκδοθεί τα εξής βιβλία της : 1) "ΟΙ ΑΝΈΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΜΟΥ"
2) "Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ...."(Βραβείο ερωτικής ποίησης 2005, 22ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας Όμιλος UNESCO- Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών
3)Ένα δοκίμιο με τον τίτλο : "Ένας ύμνος που τον λένε Εθνικό" , 4)Το παιδικό βιβλίο "Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ"
Ποίηματα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά.
Επιμέλεια εκδόσεων, προλόγους και κριτικές των βιβλίων :
Α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (2004)
Β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (2005)
Γ) ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΘΕΟΙ (μυθιστόρημα)
Δ) ΚΡΑΥΓΕΣ (ποιητική συλλογή)
Ε) Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ (μυθιστόρημα)
ΣΤ) Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΧΙΜΑΙΡΑΣ (ποιητική συλλογή)
Συμμετοχές σε Ανθολογίες συγγραφέων Λογοτεχνών Eυρώπης και συμμετοχή στην Εγκυκλοπαίδεια Μακεδόνων συγγραφέων , κριτικές, κείμενα και δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά. Βραβεία από την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης για δύο συνεχείς χρονιές (2002, 2003), Βραβείο UNESCO , Βραβείο Λογοτεχνικού Ομίλου "ΚΕΛΑΙΝΩ" .
Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης , μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Γραμμάτων και Πολιτισμού. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών , ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου- εκδοτικού οίκου "ΩΡΙΩΝΑΣ" . Διευθύνει την έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού "ΠΑΠΥΡΟΣ" .

ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ