30ή ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
3-14 Μαΐου 2007
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παιδί και βιβλίο! Ο κόσμος της γνώσης και της φαντασίας, ένα ατέλειωτο πολύχρωμο, μαγικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, ιστορίες και εικόνες που ανοίγουν καινούργιους δρόμους στο μυαλό. Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών δίνει προτεραιότητα στο παιδί: κάθε χρόνο η Γιορτή Βιβλίου αφιερώνει ένα ιδιαίτερο, μεγάλο κομμάτι στους λιλιπούτειους φίλους της, όχι μόνο προσφέροντας εκατοντάδες τίτλους βιβλίων για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, αλλά και φιλοξενώντας παιδικές παραστάσεις που κάνουν ακόμα πιο απολαυστική και δημιουργική τη βόλτα τους στον όμορφο πεζόδρομο. Πιστοί φίλοι της Γιορτής, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ξεκουράζονται στα σκαλάκια του Ηρωδείου παρακολουθώντας θεατρικά δρώμενα και συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά. Φέτος η Γιορτή Βιβλίου φιλοξενεί τρεις διαφορετικές θεατρικές προτάσεις σε έξι παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, στην 30ή Γιορτή Βιβλίου παρουσιάζονται οι παραστάσεις:

«Κόκκινη κλωστή δεμένη στα σκαλάκια περιμένει…»
Δύο… παραμυθούδες αφηγούνται λαϊκά παραμύθια! Ένα δρώμενο για μικρούς και μεγάλους που διοργανώνει και φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών. Οι μύθοι και τα παραμύθια από όλες τις γωνιές του κόσμου γοήτευσαν ιδιαίτερα πέρσι τα παιδιά, που φέτος θα συναντηθούν με καινούργιες ιστορίες.
Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στα σκαλάκια του Ηρωδείου, τέσσερις φορές: με αφηγήτρια την Εύη Γεροκώστα το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, και την Κυριακή 6 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, και με αφηγήτρια τη Χριστίνα Φραγκεσκάκη το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, και την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί.

«Μια ΣυνΝΕΦΟπεριπέτεια από τους ΗχόΜΥΘΟΥΣ»
Την περιπέτεια του ΝΕΦΟΥ, ενός μικρού νεαρού σύννεφου, που ξεκινά για να κάνει το πρώτο του ταξίδι στον ουρανό, παρουσιάζουν οι ΗΧόΜΥΘΟΙ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, την Κυριακή 13 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, στα σκαλάκια του Ηρωδείου.
Μια παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική και εικόνα, όπου η ιστορία πλέκεται με τους φυσικούς ήχους, η μελωδία με τον λόγο, τα μουσικά όργανα με την αφήγηση και το τραγούδι. Η ιστορία της Βασιλικής Χατζημανωλάκη συναντά τη μουσική της Παναγιώτας Βασιλοπούλου φτιάχνοντας μια απολαυστική ηχοϊστορία σε συνδυασμό με το σκηνικό και μουσικό παίξιμο της Μαρούσας Κομηνού και της Αναστασίας Κοσμίδου. Τα παιδιά, συμμετέχοντας ενεργά, θα γλιστρήσουν στον μύθο σαν μικρά λαμπερά αστεράκια, συνδυάζοντας τη μουσική, την κίνηση και τη φαντασία, χορεύοντας σε ένα γαϊτανάκι από ηλιαχτίδες ή βοηθώντας τον Νέφο να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Δύο κιθάρες, φλογέρες, μπεντίρ, μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, πιατίνια, cabassa, maracas, agogo, vibraslap αποτελούν μερικά από τα ηχητικά “εργαλεία” των ΗΧόΜυθων, που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τα περιεργαστούν από κοντά στο τέλος της παράστασης.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας στον δρόμο των Βιβλίων» - Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους
Εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, η ομάδα Circus Dayz δημιουργεί μια παράσταση δρόμου γεμάτη φαντασία, ένα θέατρο ικανοτήτων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Ο μικρός Πρίγκιπας ισορροπεί πάνω στον πλανήτη του (glow walking globe), αλλά η περιέργειά του τον παρακινεί να γυρίσει τον γαλαξία. Ξεκινά το ταξίδι του παρέα με ένα μαγικό βιβλίο. Στον δρόμο του γνωρίζει παραμυθένιες μορφές και πλάσματα με ξεχωριστές ικανότητες. Ποικιλόμορφες φιγούρες, με ιδιαίτερες δράσεις, τον μαγεύουν και τον παρασύρουν στους κόσμους τους. Ισορροπιστές, ζογκλέρ και παντομίμα ζωντανεύουν την ιστορία αυτή, την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

30ή ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ