Πολιτιστική βραδιά με αφιέρωμα στο βιβλίο

Η Πολιτιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 θα πραγματοποιήσει πολιτιστική βραδιά με αφιέρωμα στο βιβλίο και το θέατρο στο θέατρο της ημέρας (Γεννηματά 20 – Αμπελόκηποι, Αθήνα/ στάση μετρό Πανόρμου/ τηλ. 210 6929090, 2106995777, fax. 2106923470/

Η πολιτιστική βραδιά θα ξεκινήσει στις 7:30΄ με την παρουσίαση του βιβλίου « Η ζωγραφική της φαντασίας» (εκδόσεις Σαββάλας) στο φουαγιέ Art-café του θεάτρου.
Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Γιώτα Βόνη θα μας ταξιδέψει με το όχημα της φαντασίας στα μυστικά του βιβλίου. Ένα μαγικό ταξίδι με στιγμές έμπνευσης (το ημερολόγιο της ζωγραφικής της φαντασίας), μαθήματα φαντασίας (αλλά και ασκήσεις φαντασίας), αφήγηση παραμυθιού, δραματοποίηση από τους μικρούς μαθητές Ηρώ Μαριόλη και Χρήστο Κυπραίο και τραγούδι, με τη φιλική συμμετοχή της μουσικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου στο πιάνο και του μαθητευόμενου των ήχων Χρήστου Τορουνίδη στα κρουστά. Το τραγούδι «Ζωγραφιές της φαντασίας» είναι σε στίχους της Γιώτας Βόνη και σύνθεση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου.
Μέσα από αυτό το ταξίδι φαντασίας, η συγγραφέας μας προσκαλεί να εμπνευστούμε σουρεαλιστικά παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού, αλλά και να διασκεδάσουμε παραμένοντας παιδιά!

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Απόψε Αύριο Ποτέ» του Σπύρου Παπαδογιώργου σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολής.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Λουϊζου, Τάσος Ράπτης, Ιωάννα Χαλιαμπάλια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ