Ο φύλακας του χρόνου - του Κωνσταντίνου Παπαχρήστου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
για μικρούς και μεγάλους
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΙΚΡΟΣ  ΚΟΡΑΗΣ»

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 7.30 μ.μ.

-Παρουσίαση του βιβλίου-

«Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

του Κωνσταντίνου Παπαχρήστου

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, Χαλάνδρι), η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Παπαχρήστου «Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ).
Ο καθηγητής κβαντικής φυσικής Βασίλης Κοραής βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης ανακάλυψης, ικανής να αλλάξει για πάντα τον ρου της ιστορίας. Με αυτό τον τρόπο, όμως, μπαίνει στο στόχαστρο μιας πανίσχυρης οργάνωσης και ο κλοιός γύρω του σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο ίδιος ο χρόνος. Αρχαία σύμβολα, φόνοι, απαγωγές, μαύρες τρύπες, κβάντα, όλα μαζί συνθέτουν ένα παζλ μυστηρίου. Όποιος το λύσει πρώτος κρατάει στα χέρια του την τύχη της ανθρωπότητας.

«Ο Βασίλης κοντοστάθηκε για λίγο έξω από τη μεταλλική πόρτα. Ήταν όπως την είχε δει μέσα στο μυαλό του Λουκά. Ένα ρίγος τον διαπέρασε. “Πίσω απ’ αυτή την πόρτα βρίσκεται η μηχανή του χρόνου κι εγώ έχω το κλειδί”, είπε στον εαυτό του και πήρε μια βαθιά ανάσα. Δεν μπορούσε να καθυστερήσει άλλο. Πληκτρολόγησε έναν τετραψήφιο κωδικό που ήξερε ενστικτωδώς από την επικοινωνία του με τον Λουκά και τα δύο φύλλα της θύρας απομακρύνθηκαν μεταξύ τους. Ο Βασίλης πέρασε το κορμί του στριμωχτά, πριν ανοίξει τελείως η πόρτα. Τότε την είδε μπροστά του: η μηχανή του χρόνου».

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Κοζάνη και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2004. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως οδοντίατρος. Ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει τα σενάρια για δύο ταινίες μεγάλου μήκους.
«Ο φύλακας του χρόνου» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

«Μικρός Κοραής», Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, 15234 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ