Κυριακάτικα μεσημέρια στο Orient Express

κάθε Κυριακή μεσημέρι 12:00 – 14:00

Για πρώτη φορά φέτος μία λογοτεχνική και
… γαστριμαργική συνύπαρξη

στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ Orient Express
της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου
«το Τρένο στο Ρουφ»

10 Φεβρουαρίου – Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Συνεχίζονται με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κοινού τα «Κυριακάτικα μεσημέρια» στο ζεστό και ατμοσφαιρικό μουσικό βαγόνι Orient Express.

Εκεί, κάθε Κυριακή μεσημέρι συναντάτε αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς σ’ ένα λογοτεχνικό brunch. Η πρωτοβουλία αυτή του ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΟΥΦ και της Τατιάνας Λύγαρη για την προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου μπορείτε να συναντήσετε στο Orient Express το Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης έγραψε τα βιβλία «Μάτι φώσφορο, γερό κουμάντο», «Η Ψίχα της μεταλαβιάς», «Η στενωπός των Υφασμάτων», «Ακριανή Λωρίδα», «Πάλι κεντάει ο στρατηγός», «Σαββάτο απόγευμα», «Γερνάω επιτυχώς», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Επί ψύλλου κρεμάμενος» και το «Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου». Το βιβλίο του «Η Στενωπός των Υφασμάτων» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 1993 και το «Επί ψύλλου κρεμάμενος» με το Βραβείο «Διαβάζω» 2004. Έγραψε το σενάριο της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος» σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη. Τα μυθιστορήματά του «Γερνάω επιτυχώς» και «Ουζερί Τσιτσάνης» ανέβηκαν θεατροποιημένα στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Ο συγγραφέας ζει στη Θεσσαλονίκη κι εργάζεται στην εφημερίδα «Μακεδονία». Έχει επίσης εργαστεί στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ-3, διηύθυνε την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», όπως και τα περιοδικά «Θ-97», «Τάμαριξ», «Χίλια Δέντρα», «Πανσέληνος» και «Επιλογές» της Κυριακάτικης «Μακεδονίας».

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων των παρουσιάσεων των Ελλήνων συγγραφέων, μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η Ρέα Γαλανάκη
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Πέτρος Τατσόπουλος
Κυριακή 2 Μαρτίου ο Γιάννης Ξανθούλης
Κυριακή 9 Μαρτίου ο Πέτρος Μάρκαρης

Με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS