Μικρά και γρήγορα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Λέσχη Ανάγνωσης στη Χαλκίδα

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σας καλεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 ώρα 18:30 στο Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου - Τεχνών Χώρος (Μπαλαλαίων 19, Χαλκίδα) για να σας παρουσιάσει τις Λέσχες Ανάγνωσης Την καινούργια καμπάνια του ΕΚΕΒΙ για την διάδοση του βιβλίου και της ανάγνωσης στην Ελλάδα, παρουσιάζουν οι συγγραφείς: Θεόδωρος Παντούλας και Βαγγέλης Ραπτόπουλος.

Πληροφορίες: 22210 62626

Από τον Χριστιανικό Παρθενώνα στον Λύσανδρο Καυτατζόγλου - εκδόσεις Αρμός

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 7.30 μ.μ. οι εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11 Τηλ. 2103304196) και ο Γρηγόρης Πουλημένος θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση της έκδοσης “Από τον Χριστιανικό Παρθενώνα στον Λύσανδρο Καυτατζόγλου”. Προλογισμό θα απευθύνει η καθηγήτρια ΕΜΠ κα Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη. Στο ιστορικό της έκδοσης θα αναφερθεί ο συγγραφέας.

Λέσχες Ανάγνωσης προωθεί το ΕΚΕΒΙ

Μιλάμε για βιβλία...
Μια από τις σημαντικότερες καμπάνιες για τη διάδοση της ανάγνωσης, ίσως τη μεγαλύτερη που έχει ποτέ διοργανωθεί στην Ελλάδα προωθεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με τις Λέσχες Ανάγνωσης. Στόχος είναι η ενθάρρυνση της ανάγνωσης. Το ΕΚΕΒΙ πιστεύει ότι με την καμπάνια αυτή, την οποία παρουσιάζουν οι συγγραφείς Σοφία Νικολαΐδου, Πέτρος Τατσόπουλος και Γιώργος Σκαρμπαδώνης, θα συμβάλει στο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά στον πολίτη και ότι θα δημιουργήσει ένα νέο φυτώριο αναγνωστών ενώ φιλοδοξεί να δημιουργήσει γύρω από το βιβλίο και την ανάγνωσή του έναν χώρο συνάντησης. Η συμμετοχή σε μια ήδη υπάρχουσα Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή ενώ στο site του ΕΚΕΒΙ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους Λέσχη.

www.ekebi.gr

Τον Ιούλιο ο τελευταίος Χάρι Πότερ

Στις 21 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το έβδομο, τελευταίο και πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ της Βρετανίδας συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Bloomsbury Publishing Plc. που εκδίδει τη σειρά. Ο τίτλος του νέου βιβλίου θα είναι "Harry Potter and the Deathly Hallows". Οι φίλοι του νεαρού μάγου προσπαθούν ήδη να μαντέψουν το περιεχόμενο του τελευταίου βιβλίου και αναρωτιούνται τι θα του συμβεί:

"Θα πεθάνει ένας από τους καλούς ήρωες; Πώς θα τελειώσει;" αναρωτιέται αναρωτιούνται μικρά και μεγάλα παιδιά που περιμένουν με αγωνία το νέο βιβλίο. Η Ρόουλινγκ, που με τον Χάρι Πότερ έγινε μια από τις πιο πλούσιες και επιτυχημένες συγγραφείς στον κόσμο, αποκάλυψε στην προσωπική ιστοσελίδα της ότι "τώρα έγραψε σκηνές που τις σχεδίαζε, σε μερικές περιπτώσεις, για πάνω από δέκα χρόνια". "Για χρόνια, οι άνθρωποι με ρωτούσαν αν ονειρεύτηκα ποτέ ότι βρίσκομαι κι εγώ στον κόσμο του Χάρι", γράφει η Ρόουλινγκ στην ιστοσελίδα της. "Η απάντηση ήταν όχι, μέχρι πριν από μερικές νύχτες, όταν είδα ένα επικό όνειρο, στο οποίο ήμουν συγχρόνως ο Χάρι και ο αφηγητής". Πάντως η Ρόουλινγκ δεν αφήνει κανέναν υπαινιγμό για το τι θα συμβεί στο τέλος του νέου βιβλίου, αν και φημολογείται ότι ορισμένοι από τους ήρωες, ίσως και ο ίδιος ο Χάρι, θα πεθάνουν.