ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Γεώργιος Βουτσινάς - Χλόης Ένοικοι"

(Φωτογραφικό Λεύκωμα, Διαστάσεις: 23 χ 22 εκ., Σελ.: 144, Τιμή: € 26,00)

"Γεώργιος Βουτσινάς - Χλόης Ένοικοι"

Ένα εντυπωσιακό λεύκωμα με 100 έγχρωμες φωτογραφίες από το μικρόκοσμο των εντόμων. Ο οδοντογιατρός Γεώργιος Βουτσινάς, εξοπλισμένος μ’ έναν macro φωτογραφικό φακό, ταξίδεψε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και αποτύπωσε την ελληνική φύση, μέσα από τα έντομα και τις αραχνίδες, τους “γοητευτικούς” ενοίκους της. Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό, μια «μαθητεία υπομονής» σύμφωνα με το δημιουργό του, με κύρια χαρακτηριστικά την πρωτοτυπία της σύλληψης, την ευαισθησία της προσέγγισης και την ακρίβεια της αποτύπωσης.
Σε μία αγαστή συνέργια εικόνας και λόγου, ο Γεώργιος Βουτσινάς προτείνει ένα ταξίδι –σπουδή στην αθέατη ομορφιά της καθημερινότητας· σ’ έναν κόσμο μικρής διάστασης αλλά μεγάλης εσωτερικής έντασης που μας συντροφεύει χωρίς να κραυγάζει. Το βλέμμα παρατηρεί, εξοικειώνεται και εστιάζει σε μια αυτοσχέδια παράσταση ζωής που στήνεται χωρίς θεατές, με πρωταγωνιστές πλάσματα μικροσκοπικά, ζωηρά, ανήσυχα και ενθουσιώδη. Πανδαισία χρωμάτων και κινήσεων, εικόνες-χορογραφίες που ερωτοτροπούν με το φακό και κινούν τα νήματα μίας σαγηνευτικής ιστορίας και των ατέρμονων παραλλαγών της.
Μία διαφορετική εικαστική πρόταση, με μεγάλο οικολογικό για την ελληνική πανίδα ενδιαφέρον, που μας ξεναγεί στον άγνωστο μικρόκοσμο που μας περιβάλλει.

Το διάστημα 21 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2006 ο Γεώργιος Βουτσινάς παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Ως έγγυστα στην Αίθουσα Σκουφά (Σκουφά 4, 106 73 Κολωνάκι, τηλ.: 210-3643025).

Ο Γεώργιος Βουτσινάς γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1986 ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το γυμνάσιο, με θεματική που ποικίλλει. Στο ενεργητικό του υπάρχουν μία ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα έντομα, συμμετοχή σε μια ομαδική έκθεση και διάφορες δημοσιεύσεις. Το βιβλίο του με τίτλο Χλόης Ένοικοι αποτελεί την πρώτη εκδοτική δουλειά του με θέματα προερχόμενα αποκλειστικά από την ελληνική φύση.